DOTZEVINS

PENEDÈS

Els raïms procedeixen de la serra del Garraf, on el sòl calcari i la marinada marquen fortament el caràcter. Vi d’agricultura ecològica amb el que elaborem el nostre Dotze DO Penedès, el xarel·lo com a principal raïm característic d’aquesta DO, que va acompanyada d’altres varietats com la Macabeu o la Chardonnay, que també estan molt ben aclimatades en aquest territori

És la DO més gran de Catalunya amb més de 26.000 hectàrees de vinya entre les províncies de Barcelona i Tarragona, amb Vilafranca del Penedès com a principal nucli vitivinícola. 4.088 viticultors, 152 cellers i una producció mitjana anual de 32 milions de litres, dels quals el 35 % es destina a l’exportació. Les principals varietats de raïms blancs predominants són el Xarel·lo, el Macabeu, el Parellada i el Chardonnay.

Ubicat geogràficament a la zona del Garraf, en un territori calcari pertanyent a un extrem meridional de la serra litoral entre el pla del Penedès i el mar Mediterrani, paisatge de turons arrodonits, aquesta orografia limita la quantitat de terra cultivada.

Fermentació lenta en dipòsit inoxidable a15 ºC amb els llevats naturals (sense addició de llevats comercials). Va acabar la fermentació al mes de novembre. El vi roman 6 mesos en repòs també en inoxidable. Finalment es filtra abans d’embotellar.

XAREL·LO 40%
MACABEU 30%
CHARDONNAY 25%
SAUVIGNON BLANC 5%

Fresc, de color groc palla, aromes minerals i tocs de fruita blanca. Sec i viu amb bona acidesa i equilibrat.

Aperitius, marisc arrossos, peix blanc i formatges semi-curats

Per a més informació, ofertes i comandes, possa’t en contacte amb nosaltres: