Seitons arrebossats “Bocartes”

N’hi ha diferents maneres de fer-los, a l’andalusa o la que a mi m’agrada que és a l’asturiana.

Li demanarem al peixater que ens tregui el cap i els budells dels seitons, nosaltres a casa els acabarem de netejar i amb una mica de paciència traurem l’espina i la cua. Un cop nets, els salarem, els passarem per la farina (especial per a peix) i els untarem amb ou, que prèviament haurem batut.

En una paella, hi tirarem força oli d’oliva i l’escalfarem, un cop tinguem l’oli ben calent hi tirarem els seitons i deixarem que la crosta del arrebossat quedi ben daurada, els retirarem de la paella i els posarem a sobre d’un paper de cuina perquè s’escorri l’oli sobrant i cap a taula.

Ràpid, senzill i econòmic, que vagi de gust.

Maridarem aquesta recepta amb un Dotze DO Penedès, que ens aportarà equilibri i no donarà matisos de fruites o acideses no desitjades per aquest plat.

Bon profit i bon vi a taula.