Carxofes al forn

Si el que pretenc és fer un llibre de receptes fàcils de preparar, aquesta possiblement és una de les més ràpides i senzilles de fer.

Estem en època de carxofes i en podem comprar des del mes de desembre a març, tot i que fora de temporada també en trobarem, però ja no tindran la mateixa qualitat o l’origen ja no serà el mateix. Jo us recomano les del Prat de Llobregat.

Un cop tenim el producte a casa, tallarem el tronc i la part superior, retirant les fulles exteriors que són més lletges, agafarem les carxofes per la base i les picarem cap per avall a sobre el marbre de la cuina o qualsevol altre superfície dura per obrir les fulles i poder-hi tirar els condiments, en aquest cas he posat oli d’oliva, sal i pebre negre.

Escalfarem el forn a 190º i posarem les carxofes ja amanides i mig got d’aigua al fons de la safata i les deixarem coure uns 30 minuts, retirarem la safata per condimentar les carxofes amb pernil del bo i formatge parmesà en el seu interior, posarem en marxa el grill del forn i les gratinarem durant 10 minuts més.

Així de fàcil i així de ràpid.

Diuen que les carxofes són un dels plats més complicats de maridar, però jo he escollit un vi molt equilibrat (que no li sobri ni li manqui res), i trobo que l’hi anava prou be, un Dotze DO Pla de Bages o un Dotze DO Costers del Segre.

Bon profit i que vagin de gust.