Com fer una bona massa per preparar pizzes al teu gust

Sempre he pensat que preparar la massa de les pizzes era força complicat i arriscat, apte només per a professionals. Tot d’una un amic m’explica que és molt fàcil de fer i molt recomanable si et vols preparar una pizza al teu gust, així que me’n vaig cap a casa seva i ens hi posem sense pensar-ho gaire.

Els ingredients de la massa són: 250 gr. de farina de força, 1 cullereta de sal, 150 ml. d’aigua, 12 gr. de llevat fresc i dues cullerades d’oli d’oliva.

En primer lloc i dins d’un bol, barrejarem la farina i la sal, apart i en un got, farem el mateix amb el llevat fresc i l’aigua fins que quedi ben dissolt. En el bol on tenim la farina hi farem un forat al centre com si fos el crater d’un volcà i tirarem la meitat del got d’aigua amb el llevat i ho remourem, és llavors quan hi tirarem l’altre meitat del got que hem reservat abans i ho tornarem a remenar.

Ara ve la part de pastar la massa i ho farem estirant la pròpia massa, tornant-la a ajuntar prement amb els palmells de les mans i els dits i tornem a repetir l’operació varies vegades fins que veiem que la massa ja és ben homogènia i rectificant de farina o d’oli si veiem que no queda tot integrat i ben lligat (en menys de 5 minuts ja ho tenim a punt). Agafarem tot plegat i ho tallarem en 4 trossos per fer 4 pizzes més endavant, però abans la deixarem reposar una hora embolicada en un film de plàstic de cuina.

Una vegada transcorregut aquest temps, anirem per estendre cada part sobre el marbre de la cuina amb l’ajuda d’un corró i donar-li la forma rodona típica de les pizzes, aquí no puc dir que m’hagin quedat molt bé, però per ser la primera vegada que en faig, no em puc queixar, ja practicarem més un altre dia.

Quan ja tenim la base fina i ben estirada, la podem condimentar amb el que més ens agradi i cap a dins del forn a sobre d’un paper de forn per aquests tipus de coccions. Posarem el forn a 180 graus a dalt i a baix, ajudats pel ventilador per repartir millor l’escalfor, fins que veiem que ja ha agafat aquell punt cruixent que a mi tant m’agrada.

En aquesta ocasió hem preparat una pizza BBQ pels nens, una de formatges, de carbassó amb mel i l’última de pernil, parmesà i rúcula , totes elles molt bones.

A l’hora de maridar aquestes pizzes i prenent com exemple que els italians fan servir el “Lambrusco”, us proposo de fer-ho amb un vi negre suau i que no mati el sabor de la pizza. M’encanta fer-ho amb el Dotze DO Conca de Barberà, que amb els seus raïms de Trepat i Garnatxa negra, l’hi escau d’allò més bé.

Bon profit i que vagi de gust.