Costelló de porc rostit

Ja portem unes poques receptes i força variades, de carn, de peix, marisc, amanides i avui seguim amb un altre clàssic fàcil de preparar.

Pel que fa a la matèria primera, us recomano que el costellam sigui de porc tipus “Duroc”, costa un pel més, però el resultat canvia substancialment.

Sobre la manera de cuinar-lo, hi ha diferents combinacions i totes elles prou interessants. En el cas que avui ens ocupa i com que hi tenim comensals joves i no tan joves, hem preparat la versió BBQ i la de tota la vida.

Mentre escalfem el forn a 200º C. anirem tallant la ceba de Figueres (juliana) i preparant una picada d’all, oli i julivert

Posarem els dos talls de costellam dins una safata de vidre especial per a forns, untarem les peces amb oli d’oliva, salpebrem amb generositat i cap a dins durant mitja hora. Un cop transcorregut aquest temps, li donarem la volta i en un dels talls hi posarem la picada, mentre l’altre l’untarem amb salsa BBQ (per no complicar-me la vida, l’he comprat de pot i fot-li que és de Reus). Mitja hora més de forn i repetim l’última operació, en aquest cas i pels últims 30 minuts de forn, hi afegirem la ceba i els bolets que faran d’acompanyament.

Un cop ja l’hem tret del forn, jo sempre torno a salpebrar la carn i cap a taula que tothom té gana.

No cal dir, que amb aquest costellam li va de meravella un bon Dotze DO Montsant o un Dotze DO Empordà, tots dos amb raïms de Garnatxa, Samsó (entre d’altres varietats que complementen el cupatge)

Bon profit i fins la propera