Fideuà (per a 6 persones)

Fàcil de preparar i que ve molt de gust a l’estiu amb un vi blanc ben fresquet.

Moltes vegades i llegint receptes de cuiners o reportatges gastronòmics, et trobes que porten tants ingredients o que no tens tants condiments a casa, que decideixes no preparar aquell plat per tot el que has d’anar a comprar. Això no passa amb la fideuà, ja que només necessites els fideus (jo agafo paquets de 500 gr. del número 1), unes 10 o 12 gambes (a poder ser de Palamós), un parell de sèpies maques i 1 litre de brou de peix (els que venen preparats surten prou bé).

Començarem per posar oli a la paella per rostir volta i volta les gambes, les retirarem i amb el mateix oli fregirem la sèpia que prèviament haurem tallat en trossets petits (acostuma a esquitxar una mica, així que si teniu una tapa molt millor), un cop rossa i cuita la retirarem també.

Amb el mateix suc de la sèpia i l’oli de les gambes daurarem els fideus (sense passar-nos). És llavors que tirarem el brou de peix i deixarem que els fideus es beguin tot el caldo. Quan els fideus comencin a treure les seves puntes per sobre el brou hi tirarem la sèpia i a última hora les gambes. No cal que us digui el temps, ja que quan ja no quedi líquid pararem el foc i si voleu, ho tapeu amb un drap o amb paper de cuina perquè els fideus es posin drets. Important la proporció de 500 gr. de fideus per un litre de brou (no falla mai).

Una amanida al vostre gust de primer i després la fideuà, fàcil de preparar i èxit assegurat.

Per acompanyar els fideus, us aconsello un vi de raïm Pansa Blanca que és molt sec i neteja molt bé la boca per tornar a gaudir del plat, Dotze DO Alella per descomptat, je,je,je…