Filet estil Roca

Possiblement el plat estrella de les carns i que tothom que ho prova aplaudeix i es desfà en elogis i ganes de menjar-ne més.

La matèria prima és essencial com en tots els plats que ja hem cuinat a les anteriors receptes, per això cal anar a una bona carnisseria de confiança, agafarem un bon filet de 1,5 Kg i el col·locarem en un recipient prou gran per treballar-hi bé, l’untarem generosament d’oli verge, amb força sal i pebre negre, el taparem amb un film i el deixarem reposar una nit dins la nevera, l’endemà el girarem i el deixarem unes 5 o 6 hores més altre cop dins el frigorífic macerant.

A l’hora de cuinar-lo, encendrem el forn (a dalt i a baix) a 250º, posarem la carn en un recipient apte pel forn i retirarem l’oli amb el que l’hem macerat, el deixarem coure uns 30 minuts, llavors li donarem la volta al filet i posarem l’oli que teníem reservat uns altres 20 o 25 minuts, mirant que no es faci massa.

Un cop fora del forn, el tallarem en fins talls i l’acompanyarem de verduretes, bolets saltejats, prunes, ceba confitada, carxofes o puré de patates (amb patates a la “parmentier” també queda bé, però porta més feina), l’acompanyament és al gust del consumidor, així que vosaltres mateixos.

Si hem guardat una mica del suc i l’oli amb el que hem cuit la carn, l’escalfarem i el tirarem per sobre a últim moment i així conservem la temperatura de la carn i l’hi acabarem de donar el toc final.

Espero que algú de vosaltres quan el faci, m’expliqui com l’hi ha quedat i si exagero quan dic que és un plat de cinc estrelles.

Per maridar aquesta carn us recomano un vi negre equilibrat, en el que no li manqui ni sobri res, un Dotze DO Costers del Segre o un Dotze DO Pla de Bages, li queda que ni pintat

Bon profit i que vagi de gust