Filets de porc ibèric amb mostassa

El fil conductor de totes les receptes que vaig penjant en el blog, segueix sent el de plats fàcils de fer i ràpids de cuinar. La proposta d’avui, compleix amb aquests dos preceptes a la perfecció.

Quan anem a comprar els filets, els podem agafar normals o ibèrics que sempre seran més gustosos, un cop a la cuina els posarem dins una safata, els salpebrarem i els hi afegirem un bon raig d’oli d’oliva verge per sobre, tot seguit els untarem de mostassa de Dijon a l’antiga i els deixarem reposar durant unes hores perquè maceri bé la carn.

Escalfarem el forn a 180º i un cop calent, posarem la safata amb els filets que prèviament hem macerat i els deixarem coure entre uns 20 o 30 minuts segons el gruix dels mateixos (10 o 15 minuts per banda), amb un llit d’oli dins el recipient que estem fent servir.

Un cop fora del forn, els tallarem en talls rodons i els hi posarem el suc de la cocció per sobre i cap a taula.

Aprofitant que aquesta tardor està farcida de bolets i que jo en soc un gran apassionat d’aquest aliment tant gustós, fregirem uns rovellons i uns rossinyols, els salarem i els untarem amb oli, all i julivert picat.

Maridarem aquest plat amb un vi negre equilibrat i el Dotze DO Costers del Segre li queda de meravella.

Que vagi de gust i gaudiu d’aquesta fàcil recepta.