Llobarro al forn

Continuant amb la línia de receptes fàcils de preparar, aquesta d’avui m’ha semblat espectacular i molt adient per un àpat per a quatre comensals de morro fi.

En primer lloc, sofregirem a foc lent (potxar) un parell de cebes de Figueres i unes patates forneres d’uns 5 a 8 mm de gruix en talls rodons (uns 20 minuts aprox.). Moltes vegades està més bo l’acompanyament que el plat principal 😉

Un cop cuites les patates i la ceba, les posarem de llit en el fons d’una safata de vidre apta per a forns i altes temperatures. El llobarro que haurem comprat a la peixateria d’un quilo i mig de pes (per a 4 persones) i que prèviament hem demanat que ens hi treguin les tripes i les escates, el col·locarem a sobre d’aquest llit i li posarem dins un parell d’alls sencers esclafats, una fulla de llorer, farigola, romaní o altres herbes que tinguem per casa i el salarem per dins i per fora. També posarem aquestes herbes i un parell d’alls més dins la safata i regarem el peix amb un bon raig d’oli.

Escalfarem prèviament el forn a uns 180º i si tenim ventilador l’activarem perquè reparteixi bé l’escalfor per tot arreu. Col·locarem la safata a l’interior a mitja alçada i deixarem que es cogui durant uns 25 o 30 minuts. Per comprovar que el llobarro està al punt, mirarem que la pell i l’espina se separin fàcilment de la part carnosa i ja podrem posar el peix i l’acompanyament al plat, et voilà !!!

Per maridar aquest plat, un vi blanc sec, fresquet i amb un toc lleuger de fruita ens anirà molt bé, jo us recomano un Dotze DO Penedès .

A gaudir-lo i a compartir-ho amb la família i amics.