Musclos a la marinera

Per elaborar aquest plat, he agafat una recepta del Ferran Adrià, que surt en el llibre que ha editat sobre la cuina que preparava per l’equip de cuiners que treballaven al Bulli. Tot i que no és un plat d’estrella Michelin, m’ha semblat fàcil de fer i que fa molta “patxoca” al centre de la taula.

Les quantitats que indico per aquest àpat, són les que prepararíem per a 6 persones, així que depenent de si sou més o menys comensals, adapteu les dosis en la seva part proporcional.

Primerament l’hi he demanat al meu peixater de confiança, uns musclos de roca de mida mitjana. Un cop a casa els he netejat, els hi he tret les barbes i qualsevol altra cosa que pugues surar al plat un cop el presentem a taula.

A la mateixa cassola on prepararem els musclos, sofregirem 4 dents d’all (pelats i picats), un cop daurats, que no cremats, afegirem una culleradeta de pebre vermell dolç, ho remenarem durant dos o tres segons i tot seguit incorporarem la farina, tornant ha barrejar tots els ingredients fins que formin una massa homogènia.

En aquest punt tirarem tres gots d’aigua (o brou de peix), una mica de sal i seguim remenant. Quan comenci a bullir el caldo, el deixarem 10 minuts més perquè es vagi espessint la salsa. Un cop transcorregut aquest temps, posem la meitat del julivert que prèviament haurem picat i ja podem tirar els musclos dins la cassola i la tapem. A la que veiem que els musclos ja s’han obert, pararem el foc i posarem la resta del julivert per sobre per decorar el plat. Abans de servir-ho, podem tastar la salsa amb una cullereta i encara som a temps de corregir el punt de sal o de prebre.

Per maridar aquesta recepta, un vi blanc i ben fresquet, sempre hi quedarà bé. A Dotzevins tenim tres opcions, el Dotze DO Penedès, el Dotze DO Alella i el Dotze DO Terra Alta. Pel meu gust em decanto pel Terra Alta, però qualsevol de les altres propostes us encantaran.

Que vagi de gust.