Pastís de porros amb tomàquet i formatge de cabra

Recepta lleugera, vegetariana i senzilla de fer.

Agafarem 4 porros, els netejarem i els tallarem en fines rodanxes, que courem en una paella durant uns 15 minuts a foc mig/alt, i ho salpebrem mentre remenem de forma continua perquè no es cremin, 5 minuts abans d’acabar la cocció hi afegirem 100 gr. de pinyons i uns 200 gr. de panses de Corint. Un cop tot cuit ho reservarem apart.

Col·locarem la pasta brisa en una safata rodona (de Pirex), punxarem la seva base amb l’ajuda d’un ganivet o forquilla i la posarem al forn a 200 graus durant uns 10 minuts.

Un cop transcorregut aquest temps, traurem la safata i posarem els porros que prèviament hem cuit en el fons, tallarem els tomàquets, formarem una segona capa a sobre dels porros, els salarem i a sobre col·locarem el formatge de cabra cobrint els tomàquets (també en talls rodons), i per últim salpebrem, tirarem una mica d’orenga, un bon raig d’oli d’oliva i ja ho tenim a punt de solfa per gratinar.

Aquest plat té l’avantatge, que el podem preparar molt abans i 7 minuts abans d’asseure’ns a taula, el posem al forn a gratinar i ja el tenim calent altre cop. També el podem fer amb d’altres formatges com mozzarella, parmesà o maó.

Un entrant lleuger, molt gustós i de magnífica presencia.

Per aquest plat, us recomano un vi negre lleuger com el Dotze DO Conca de Barberà (75% Trepat i 25% garnatxa negra), i si ens el prenem a l’estiu, podem posar-lo 10 minuts abans a la nevera i no fem cap delicte.

Bon profit.