Rap a la muselina d’all

La mar de fàcil i de la mar ve el rap, un dels peixos que més m’agrada i que podem cuinar de diferents maneres.

En aquest cas el farem al forn, tot i que el podem marcar abans a la planxa i després posar-lo al forn per acabar-lo de coure i a gratinar més tard.

Agafarem el rap i el salpebrarem pels dos costats, l’untarem amb oli d’oliva i el posarem dins una safata especial per a altes temperatures, on prèviament també haurem posat un llit d’oli.

Escalfarem el forn a 200º i un cop el tinguem a punt, baixarem la temperatura a 180º i ja podrem posar la safata i el peix dins el forn durant uns 30 minuts si la peça fa un quilo i mig com aquest que he cuinat (menys temps si és més petit).

Mentre es va cuinant, anirem preparant la muselina.

Dins un recipient prou gran hi tirarem un got ple d’oli d’oliva, mig got de llet, 1 ou, 2 grans d’all, sal i una mica de pebre, ho passarem tot pel “tourmix” fins aconseguir una salsa espessa. Hi ha qui munta una clara d’ou per donar-hi una textura més esponjosa, però jo no em complicaria la vida.

Un cop tinguem el peix cuit i amb el temps de cocció que hem predisposat abans, tirarem la muselina per sobre del rap i ho tornarem a posar tot plegat dins el forn a gratinar uns 8 minuts fins que quedi ben daurada la crosta de sobre (cal anar-ho mirant, no sigui que ens passem de torrat i ho espatllem tot).

El resultat és fantàstic, tant pel que fa a la presentació del plat, com en el sabor que hi dona la muselina al rap. També ho podeu fer amb d’altres peixos, però aquest és el que trobo que li va millor.

Per maridar aquest plat, jo us proposo de fer-ho amb un blanc Dotze DO Terra Alta o fins i tot, amb un vi rosat Dotze DO Catalunya.

Que vagi de gust