Ratatouille

Que si massa plats de carn, que si estem en plena operació bikini, que volem quelcom més lleuger, jajaja. Doncs aquí teniu una recepta boníssima, lleugera i amb una presentació que deixareu als vostres convidats bocabadats.

En primer lloc col·locarem en una safata rodona, un llit de tomàquet fregit fins cobrir el fons del recipient, a continuació tallarem les verdures en talls rodons i les disposarem sempre en el mateix ordre fins omplir la safata (carbassó, albergínia i tomàquets de pera) i entre mig de la verdura hi posarem formatge “feta”.

Llavors prepararem una barreja d’oli d’oliva, amb una mica de vinagre (poquet), sal, pebre, romaní i farigola (ja sabeu per altres plats, que jo a tot arreu hi poso orenga, però això va al gust del consumidor). Ho remenarem bé i amb un pinzell o una cullera, pintarem tota la superfície de les verdures.

Taparem la safata amb paper d’alumini al forn a 180º C. durant una hora i passat aquest temps, retirarem la coberta i el tornarem a deixar entre 20 i 30 minuts més al forn, vigilant que no es cremi.

Per maridar aquesta recepta, us recomano un vi negre suau, com un Dotze DO Conca de Barberà amb raïm de Trepat i Garnatxa o un Dotze DO Pla de Bages, que porta Mandó i Garnatxa negra (aquest últim una mica més intens).

Només de veure la foto del plat, ja em tornen a venir ganes de repetir-lo.

Bon profit i bon vi a taula