Receptes i maridatges
Pastís de porros amb tomàquet i formatge de cabra
Pastís de porros amb tomàquet i formatge de cabra Recepta lleugera, vegetariana i senzilla de fer. Agafarem 4 porros, els netejarem i els tallarem en fines rodanxes, que courem en una paella durant uns 15 minuts a foc mig/alt, i ho salpebrem mentre remenem de forma continua perquè no es cremin, 5 minuts abans d’acabar [...]
Pop a la gallega (a feira)
Pop a la gallega (a feira) Com ja he comentat en d’altres receptes, és molt important cercar bé els productes perquè siguin de primera qualitat i en el meu cas, la peixateria de l’Amparo a La Garriga, és la meva botiga de peix de confiança, i el José un professional com la copa d’un pi. [...]
Llibret de llom ibèric farcit d’ametlles i amb una lleugera crema de ceba
Llibret de llom ibèric farcit d’ametlles i amb una lleugera crema de ceba Aquesta recepta és de la sogra i avui ens hem posat tots dos a cuinar, seguint els seus consells i directrius, tot i que la preparació d’aquest plat tampoc té gaire dificultat (10 talls i quantitats indicades per a cinc comensals) Com [...]
“Pilotilles” amb bolets i verdures
“Pilotilles” amb bolets i verdures Potser és que per aquestes dates sempre recordo a la meva mare, que per desgràcia em va deixar fa més de 40 anys (per culpa d’un “puto” càncer) i aquest era un del plats que recordo que feia i que m’agradava molt. També m’agradaria fer un homenatge a totes les [...]
Tataki de tonyina
Tataki de tonyina Ara que arriben les festes nadalenques i ens venen àpats contundents i molt pesats, he pensat en preparar un entrant lleuger, saborós i que queda molt bé al centre de la taula. Per aquest plat cal demanar la part del llom d’una tonyina vermella, i si ho demaneu a balfego.com us ho [...]
Com preparar la massa per fer tagliatelle
Com preparar la massa per fer tagliatelle Tot ha vingut perquè un conegut nascut a Itàlia i veí de Samalús m’ha deixat una màquina per fer la massa de la pasta i no l’hi he sabut dir que no, de fet em moria de ganes de fer-la però no tenia gens clar si me’n sortiria. [...]