Sonsos fregits

Aquest plat d’estiu i que necessitem que sigui la temporada per trobar aquest peix al mercat, no te gaire historia i sembla d’allò més fàcil de fer, però com en totes les coses, necessita d’un parell de consells perquè surti com Deu mana.

En primer lloc, que el peix sigui ben fresc i brilli molt (no més llargs d’uns quatre o cinc centímetres). Un cop a la cuina de casa, l’esbandirem amb l’aigua de l’aixeta i l’escorrerem bé perquè la farina s’hi enganxi sense problemes.

Un dels trucs més importants d’aquest plat, és posar els sonsos dins una bossa de plàstic i anar-hi posant farina en petites proporcions, moure la bossa i anar veien que la farina (especial per peix), es vagi agafant als sonsos i continuar afegint més farina, fins que veiem que la pell del peixet ja no absorbeix més (si en posem massa, començarà a fer grumolls).

Escalfar la paella amb força oli d’oliva (com per fregir patates), salarem els sonsos i els tirarem quan l’oli sigui ben calent. Amb una espàtula anirem girant el peix i quan veiem que ja està ben cruixent, retirar-ho del recipient i posar-ho sobre un paper de cuina per treure tot l’oli sobrant, repetir l’operació tantes vegades com la quantitat que vulguem fer en ho demani i cap al plat.

Plat de temporada, fàcil de fer i que a tothom agrada.

Maridem-ho amb un vi blanc sec com el Dotze DO Alella i com entrant o aperitiu, segur que triomfareu.

Salut i von vi a taula