Sopa d’all a l’estil de Soria

Tinc un amic molt bon cuiner i tot sovint m’ensenya algunes receptes de la seva terra i aquesta és especialment molt recomanable.

El Nacho, sorià de naixement i mig català pels anys que porta vivint aquí, és un mestre dels plats contundents i típics de la seva Castella natal, de vegades massa intensos, però val a dir que molt saborosos i amb els que s’aconsella fer una bona migdiada després de l’àpat per deixar digerir el dinar.

Per a preparar aquest plat, agafarem pa sec del dia abans i el trenquem a bossics, en una paella fregirem 9 alls, uns tacs de pernil serrà i xoriço fresc (aquest últim era de Soria), quan ho tenim ben torradet, afegirem el pa i ho sofregim tot plegat, al final d’aquest procés hi tirarem pebre vermell dolç i un parell de bitxos, mentre anem remenant.

Arribat aquest punt, és quan hi afegirem el brou de carn, la sal, el pebre i ho deixem coure durant uns 20 minuts, cinc minuts abans però, posarem un ou per comensal i ho servirem tot ben calent.

Aquest cop ha quedat força espès, però si el voleu amb una textura més sopera, només cal afegir-hi més brou per a la seva cocció.

Qui avisa no és traïdor, és un plat molt contundent i molt adient pels dies freds de l’hivern (escalfa tot el cos).

Per aquesta recepta he sigut una mica agosarat i he maridat aquesta sopa amb un Dotze DO Penedès per compensar la intensitat del plat. Un vi blanc que ens l’hem begut a temperatura ambient (uns 14º) i on han sortit tots els aromes i fruites dels seus raïms (Xarel·lo 40%, Macabeu 30%, Chardonnay 25% i Sauvignon blanc 5%).