Sopa de meló amb menta

Aquesta recepta si que és fàcil, fàcil, però que molt fàcil, jejeje

N’hi ha que s’ho prenen com a entrant i d’altres com a postres. En el meu cas l’he preparada com a unes postres lleugeres, per després d’un àpat pesat i que fa tirar avall i millora la digestió.

Agafarem un meló sencer (temporada d’estiu), treurem les llavors, l’escorça i el tallarem a daus (guardem un tros per fer boles i decorar la copa), el passem pel “túrmix”, afegim un iogurt natural sencer, un bon raig d’oli, sal i sis fulles de menta, i ho tornarem a batre fins que quedi una capa d’una fina escuma a la part de dalt.

Abans de guardar-ho a la nevera, el tastarem per corregir de sal o afegir més menta (segons el gust de cada un). Millor tenir-ho tot un matí o una tarda dins el frigorífic, si volem que sigui fresc i més dens.

Si volem fer una sopa com a entrant, el guardarem en un bol i el taparem amb paper film de cuina. Si ho volem com a postres, ho posarem dins unes copes (amb les de Martini queden prou xules)

Un cop ho vulguem servir, hi afegirem unes boles de meló que prèviament haurem fet amb un estri especial per aquesta funció, o ho mirarem de fer amb una cullereta de postres i una mica de paciencia, ho decorarem amb unes fulles de menta senceres i “et voila”…

En aquest cas, el maridatge el farem amb un Dotze DO Cava

Pdta. D’un meló, en surten 6 o 8 racions segons la copa