Taglatielle amb salsa “Pesto”

Potser no cal dir-vos com fer un plat de pasta, però si que us faig menció del que recomanen els entesos en referència a la quantitat d’aigua que s’ha de fer servir per bullir la pasta, fet que evita que es trenqui l’ebullició, que el midó es dissolgui amb més facilitat i que la pasta quedi més solta (important seguir les instruccions del fabricant i el temps de cocció que ens indiquen en el mateix paquet).

Segons varis criteris que podem cercar a les xarxes i en els llibre de cuina, uns diuen que la proporció és d’un litre d’aigua per 100 gr. de pasta, d’altres diuen que dues parts d’aigua per una de pasta i allargant el temps de cocció, però quan he parlat amb diferents amics italians que també els hi agrada aquest plat, tots coincideixen en fer-ho com s’indica en la primera proposta, així que vosaltres mateixos.

Per preparar la salsa “Pesto”, agafarem 80 gr. de formatge Parmesà, 30 gr. de pinyons, 1 gra d’all, 80 gr. d’alfàbrega fresca, 200 gr. d’oli d’oliva i mitja cullereta de sal. Farem servir una batedora per picar-ho i barrejar-ho tot i ja ho tenim.

Un cop tinguem la pasta al “dente”, escorrerem tota l’aigua i en la mateixa olla on hem bullit els tagliatelle, hi afegirem la salsa immediatament i ho remenarem força perquè es reparteixi el “Pesto” de forma homogènia i quedi ben agafada a la pasta.

Per maridar la pasta i també per a les pizzes, us recomano un vi negre suau, que no emmascari l’àpat i que en èpoques de calor, el podem posar en fresc un minuts abans al frigorífic (sense passar-se, jajaja). A mi m’hi escau molt bé el Dotze DO Conca de Barberà, una vi elaborat amb raïm de Trepat i un cupatge d’un 25% de Garnatxa negra d’aquella terra, fresc, suau i que acompanya molt bé aquests plats.

Que vagi de gust i gaudiu d’aquest plat com jo ho he fet.