Xarrup de mascarpone i préssec

He descobert aquest formatge fa poc i crec que té una infinitat de possibilitats increïbles per elaborar postres. En aquest cas us proposo de fer un xarrup amb préssec amb almívar, d’aquells pots en conserva que en podem trobar tot l’any al supermercat de la cantonada.

Com a base del got, hi posarem unes galetes, magdalenes o melindros esmicolats, ho podeu remullar amb el mateix almívar o amb un vi dolç, en la versió que jo he fet, he posat un raig del Dotze DO Tarragona, que també utilitzarem per acompanyar a les postres.

Per preparar la crema de mascarpone per a unes 6 persones, començarem per muntar 400 ml. de nata líquida, llavors hi afegirem 300 gr. de formatge mascarpone i 100 gr. sucre i continuarem remenant fins que agafi una textura espessa i consistent (si teniu una batedora elèctrica ho fareu en un moment).

Posarem la crema dins una mànega i col·locarem el segon pis del xarrup a sobre de la galeta picada (si no teniu mànega, amb una cullera). Tallarem els 4 préssec en petits quadrats i farem el tercer pis, una altra capa de crema i una última de préssec, per decorar-ho i portar-ho a taula, unes fulles de menta sempre hi queden molt bé.