DOTZEVINS

MONTSANT

El vi negre de la DO Montsant ha estat elaborat amb raïms procedents de gran diversitat de finques de diferent composició mineral i procedents dels termes municipals del Masroig, La Serra d’Almos, Darmós, Els Guiamets, Capçanes, Marçà i Falset. Un vi creat per a satisfer una àmplia varietat de paladars, amable i amb identitat de l’entorn. Molta sensació de fruita vermella madura i fresca, notes especiades i d’herbes aromàtiques. Tanins suaus, madurs i vellutats en un vi fresc.

És més que una DO ‘revelació’. És una denominació que s’ha fet un lloc al mercat i al panorama vitivinícola nacional i internacional. Quan parlem de Montsant, parlem de vins de garnatxa i carinyena elaborats dins una zona que integra fins a 17 municipis diferents, situats principalment a la comarca del Priorat i també a la de la Ribera d’Ebre. El territori que ocupa està delimitat per un semicercle de muntanyes que distingeixen de forma singular els seus dominis respecte a la seva denominació veïna, DOQ Priorat.

Els raïms provenen de costers i terrasses de llicorella. Les vinyes estan plantades en pronunciades pendents d’entre un 30% i un 40% d’inclinació. Cada cep té una producció reduïda, entre 1 kg i 1 ½ kg, amb fruits que tenen un alt component mineral  que aporta un punt de frescor als vins. La llicorella, els càlids estius i els freds hivernals, fan d’aquest territori una zona molt especial per extreure’n uns vins de molta intensitat i força. El celler “Mas Sinén” de Poboleda, ens elabora una edició limitada de 1.390 ampolles, que expressen el més representatiu d’aquesta DOQ.

Aquest és un vi d’elaboració tradicional, amb un procés de vinificació per separat per finca i per tipus de raïm. Fermentació durant uns 7 dies a temperatura controlada de 25-28º. Maceració de 22 dies i criança tres mesos en cups de ciment.

GARNATXA NEGRA 40%
CARINYENA 30%
SIRAH 20%
CABERNET SAUVIGNON 10%

En nas, trobem fruita negra madura, pruna, móra, anís estrellat i un toc de regalèssia. En boca, tenim un vi molt equilibrat, rodó, golós, llarg en boca, d’intensitat mitjana/alta i expressiu.

Basant-nos en la seva frescor, és un vi ideal per maridar amb carns blanques i vermelles, plats especiats, pasta, amanides i formatges. En qualsevol cas, l’aportació fresca del Dotze DO Montsant, equilibrarà les espècies, els làctics i les salses dels plats.

Per a més informació, ofertes i comandes, possa’t en contacte amb nosaltres: