Pastís de formatge

En una edició del diari LA VANGUARDIA i a l’apartat de cuina (a la resta del diari només hi ha males notícies), em va sorprendre llegir un article sobre “el secret del millor pastís de formatge d’Espanya”. Parlava del bar-restaurant de pinxos “LA VIÑA” que està ubicat al casc antic de Donosti i sobre el pastís de formatge que serveixen des de fa més de 28 anys en aquest local. No cal dir, que quan veus aquest titular i si a sobre et posen la recepta, el que toca es provar de fer-lo i valorar de primera mà, si aquestes postres mereixen aquesta distinció i al mateix temps, gaudir d’un dels meus postres preferits, deixant de banda la “Tarta Tatín”.

Les quantitats que indico per preparar aquesta recepta, és per unes 6 persones: 3 terrines de 200 gr. de formatge tipus “Philadelphia”, 3 ous frescos i ecològics, 200 gr. de sucre, 1 cullerada de farina i 200 ml. de nata líquida.

Agafarem un bol y barrejarem els ous i el sucre, seguidament hi posarem el formatge, la nata líquida i la cullerada de farina, tot plegat el passarem per la batedora uns 2 minuts i ja ho tenim a punt de solfa per anar al forn.

He agafat una safata rodona, hi he posat paper de cuina al fons, he tirat tots els elements que prèviament hem batut dins el recipient i ho he posat al forn que abans hem escalfat a 210º i on cuinarem el pastís amb l’ajuda del ventilador, durant uns 40 minuts (això dependrà de cada forn i cal anar mirant que no es passi de torrat).Un cop traiem el pastís del forn, veurem que te una textura “tremolosa” com la d’un flam, però un cop es refredi anirà agafant més consistència i es reduirà la seva alçada. El deixarem reposar unes dues hores com a mínim i ja el tenim a punt per a gaudir-lo. A mi particularment, m’agrada amb un punt de fred i el poso uns 15 minuts a la nevera abans de servir-lo.

Si amb d’altres àpats tinc alguns dubtes per maridar-los, amb aquest ho tinc molt clar. Un Dotze DO Tarragona, un vi dolç que no us deixarà indiferent i que va de meravella amb tot tipus de formatges.

Bon profit.