“Ous estrellats” amb angules del Delta de l’Ebre

Primer de tot, no confonguem les angules (que és l’aleví de les anguiles), de les gules (succedani de surimi), un cop tinguem clar aquest concepte, us puc dir que les del Delta de l’Ebre són espectaculars i que cal tastar-ne ni que sigui un cop a la vida.

Per aquest plat, no cal que us expliqui com es fan unes patates fregides ni uns ous ferrats, així que ens saltarem aquests passos i prepararem les angules en una paella. Sofregirem 3 dents d’alls i en el mateix oli i un cop haguem retirat els alls torrats, les tirarem al recipient i les remenarem durant uns 20 segons (no cal més temps).

A l’hora de presentar-ho al plat, en primer lloc posarem les patates fregides de fons, després l’ou i per sobre les angules, una mica de sal d’escames, un polsim de pebre negre i ja ho tenim.

Com d’altres plats d’ous trencats o estrellats, barrejarem tots els condiments i sabors, agafarem aire i a passar-ho bé.

Per qui vulgui quelcom més lleuger, també us recomano posar les angules a sobre d’unes llesques de pa amb tomàquet, un bon oli d’oliva i una mica de sal, així de fàcil.

He maridat aquest plat amb un Dotze DO Costers del Segre, un d’aquells vins que no li falta ni li sobre res, molt equilibrat i que va fantàstic per un àpat com el d’avui (Cavernet Sauvignon 50%, Garnatxa negra 26%, Samsó 20% i Sirà 4%).

Salut i espero que us agradi.