Receptes i maridatges
Carxofes al forn
Carxofes al forn Si el que pretenc és fer un llibre de receptes fàcils de preparar, aquesta possiblement és una de les més ràpides i senzilles de fer. Estem en època de carxofes i en podem comprar des del mes de desembre a març, tot i que fora de temporada també en trobarem, però ja [...]
“Tarta Tatin”
“Tarta Tatin” Diu l’historia que va ser un accident de les germanes Caroline i Stéphanie Tatin preparant unes postres de poma, on després de posar la fruita i el caramel a l’olla de coure, es van adonar que s’havien deixat la pasta brisa i la van col·locar a sobre de de tot i li van [...]
Com fer una bona massa per preparar pizzes al teu gust
Com fer una bona massa per preparar pizzes al teu gust Sempre he pensat que preparar la massa de les pizzes era força complicat i arriscat, apte només per a professionals. Tot d’una un amic m’explica que és molt fàcil de fer i molt recomanable si et vols preparar una pizza al teu gust, així [...]
Rap a la muselina d’all
Rap a la muselina d’all La mar de fàcil i de la mar ve el rap, un dels peixos que més m’agrada i que podem cuinar de diferents maneres. En aquest cas el farem al forn, tot i que el podem marcar abans a la planxa i després posar-lo al forn per acabar-lo de coure [...]
Seitons arrebossats “Bocartes”
Seitons arrebossats “Bocartes” N’hi ha diferents maneres de fer-los, a l’andalusa o la que a mi m’agrada que és a l’asturiana. Li demanarem al peixater que ens tregui el cap i els budells dels seitons, nosaltres a casa els acabarem de netejar i amb una mica de paciència traurem l’espina i la cua. Un cop [...]
Cloïsses a la marinera (o al Pil-Pil)
Cloïsses a la marinera (o al Pil-Pil) Em comenten amics de Donosti, que el Pil-Pil és només pel bacallà i fruit del suc que treu la pell d’aquest peix perquè ajuda a lligar la salsa, però tret que no hi posarem bacallà en aquest plat (tot i que ho podríem fer i combinar-ho), jo us [...]